x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia vinde tot pentru a ieşi din criză. A fost scoasă pe piaţă inclusiv clădirea Ambasadei din Marea Britanie

Grecia vinde tot pentru a ieşi din criză. A fost scoasă pe piaţă inclusiv clădirea Ambasadei din Marea Britanie

de Agerpres    |    19 Sep 2012   •   14:51
Grecia vinde tot pentru a ieşi din criză. A fost scoasă pe piaţă inclusiv clădirea Ambasadei din Marea Britanie

Grecia intentioneaza sa vanda resedinte diplomatice, cladiri de birouri si locuinte, de la Londra la Belgrad, deoarece guvernul continua planul de privatizare pentru a obtine o noua transa din ajutorul international, au declarat miercuri surse anonime, transmit Bloomberg si ekathimerini.com.

Desi anterior lista activelor scoase la vanzare nu continea proprietati imobiliare, aceasta include acum si resedinta consulului elen, aflata intr-un cartier de lux din Londra, dar si cladiri de birouri in Bruxelles si Belgrad, sustin sursele. In plus, un fost palat regal din apropierea Atenei ar putea fi vandut sau inchiriat.

Potrivit acordurilor de asistenta financiara convenite cu UE si FMI, Grecia s-a angajat sa stranga 50 miliarde de euro din privatizari pana in 2020, din care jumatate din sectorul imobiliar, insa in acest an a adunat numai 3,6% din aceasta suma, respectiv 1,8 miliarde de euro. Saptamana trecuta, Agentia de privatizare din Grecia (HRADF) a relansat programul de privatizari, dupa cinci luni de inactivitate provocata de turbulentele politice.

De asemenea, HRDAF a selectionat patru companii pentru dezvoltarea unui proiect de mai multe miliarde de euro pe locul fostului aeroport Hellenikon. Cele patru companii incluse pe lista scurta sunt: Elbit Cochin Island (India), Lambda Developpment (Grecia), Qatari Diar Real Estate si London and Regional Properties (Marea Britanie).

O misiune a reprezentantilor FMI, UE si BCE se afla in prezent la Atena pentru ajuta guvernul grec sa finalizeze un nou pachet de masuri care sa genereze economii bugetare de peste 11,5 miliarde de euro, o conditie necesara pentru deblocarea unei noi transe din programul de ajutor. Daca va obtine un raport pozitiv din partea creditorilor internationali, premierul elen Antonis Samaras intentioneaza sa ceara un ragaz suplimentar de doi ani pentru a indeplini obiectivele de reducere a deficitului public solicitate de creditorii internationali in schimbul planului de ajutor in valoare de 130 miliarde de euro acordat in luna martie.

×
Subiecte în articol: criza grecia de vanzare