x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecii au ales zona Euro: Partidul Noua Democraţie este pe primul loc în alegerile legislative

Grecii au ales zona Euro: Partidul Noua Democraţie este pe primul loc în alegerile legislative

18 Iun 2012   •   05:31
Grecii au ales zona Euro: Partidul Noua Democraţie este pe primul loc în alegerile legislative

Rezultatele preliminare ale scrutinului legislativ, organizat ieri in Grecia, au aratat ca grecii au ales sa ramana in Zona Euro. Lupta s-a dat intre partidul Noua Democratie si Stanga Radicala. Astfel, dupa numararea a 99,84 la suta din voturi, Noua Democratie se afla pe primul loc in alegerile legislative, dar fara majoritate, obtinand doar 29,66 la suta din voturi, respectiv 129 de mandate in Parlament. Urmeaza stanga radicala Syriza si Pasok, potrivit AFP.

Potrivit rezultatelor anuntate de Ministerul de Interne dupa numararea a 99,84 la suta din voturi, Noua Democratie (conservatori) a obtinut 29,66 la suta din voturi, respectiv 129 de mandate din totalul de 300 ale Parlamentului grec, Syriza (stanga radicala) 26,89 la suta din voturi si 71 de mandate, iar Pasok (socialisti) 12,28 la suta, respectiv 31 de mandate.

Pe locul al patrulea se afla Grecii Independenti (dreapta nationalista) cu 7,51 la suta din voturi si 20 de mandate, urmati de Zori de Aur (neonazisti), cu 6,92 la suta si 18 locuri in Parlament.

Alte doua partide care au depasit pragul electoral sunt Stanga Democratica (Dimar) cu 6,25 la suta din voturi si 17 mandate si KKE (comunisti), cu 4,5 la suta si, respectiv, 12 mandate.

×