x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecii ies din nou în stradă: Greva generală afectează transporturile maritime şi serviciile publice

Grecii ies din nou în stradă: Greva generală afectează transporturile maritime şi serviciile publice

01 Dec 2011   •   09:48
Grecii ies din nou în stradă: Greva generală afectează transporturile maritime şi serviciile publice

Astazi, vapoarele au ramas ancorate in portul Pireu, functionarii publici lucreaza cu program redus, iar reteaua feroviara a tarii este paralizata. Doar transporturile aeriene si metroul functioneaza normal, transmite AFP.

Protestatarii se vor strange in centrul Atenei si Salonic, in jurul pranzului, undeva vor scanda “Nu bugetului de austeritate'.

Proiectul de buget pe 2012, care prevede reducerea cheltuielilor publice si cresterea taxelor cerute de creditorii tarii - UE si FMI, urmeaza sa fie adoptat marti in Parlament.

Aceasta este a sasea greva generala de la inceputul anului in Grecia si prima greva impotriva noului guvern de uniune nationala al lui Lucas Papademos, format la 11 noiembrie, dupa demisia precedentului guvern socialist al lui Georgios Papandreou.

Din mai 2010, cand a inceput criza datoriilor in Grecia si momentul in care tara a fost constransa sa recurga la ajutorul financiar al UE si FMI, sindicatele au organizat 14 greve generale in total impotriva politicilor de austeritate.

×