x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Greu de îndepărtat de la putere, regimul Gaddafi capătă noi sancţiuni din partea UE

Greu de îndepărtat de la putere, regimul Gaddafi capătă noi sancţiuni din partea UE

de Marina Constantinoiu    |    09 Aug 2011   •   12:20

Uniunea Europeana a adoptat luni un al cincilea set de sanctiuni impotriva regimului libian al lui Muammar Gaddafi, vizand doua entitati economice care sunt direct legate de acesta, a anuntat marti Ministerul francez de Externe, citat de AFP.

"Aceste sanctiuni vizeaza noi entitati economice legate de regimul de la Tripoli. Ele vin sa consolideze dispozitivul de sanctiuni internationale", a declarat purtatoarea de cuvant adjuncta a ministerului, Christine Fages.

Ele se refera la compania Al-Sharara (sectorul petrolier) si la Organismul care se ocupa de dezvoltarea centrelor administrative (ODAC), doua companii "legate direct" de Muammar Gaddafi, a precizat ministerul.

In total, incluzand cele doua noi entitati, 42 de persoane sunt vizate de sanctiunile europene impotriva regimului libian, precum si 49 de entitati, a adaugat purtatoarea de cuvant. "Aceste masuri demonstreaza hotararea comunitatii internationale de a mentine izolarea regimului de la Tripoli si de a-i limita veniturile", a apreciat ea.

×