x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Greva de pe aeroportul din Frankfurt, prelungită: Sute de curse au fost anulate

Greva de pe aeroportul din Frankfurt, prelungită: Sute de curse au fost anulate

20 Feb 2012   •   06:28
Greva de pe aeroportul din Frankfurt, prelungită: Sute de curse au fost anulate

Sindicatul din domeniul securitatii aeriene GdF a anuntat, noaptea trecuta, ca s-a decis prelungirea cu 24 de ore a grevei controlorilor de trafic de pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania si al treilea din Europa. Protestul controlorilor va dura astfel pana miercuri.

Controlorii, dar si alti angajati la sol implicati in securitatea curselor, ale caror salarii au oscilat in 2011 intre 42.000 si 69.200 euro pe an, cer majorari intre 25% si 50%, plus 10% bonus pentru servicii complementare si reduceri ale timpului de lucru intre 9% si 13%.

Greva a inceput in aceasta dimineata si, dupa cum se anuntase initial duminica, urma sa se incheie marti, dar sindicatul a decis prelungirea protestului pentru ca societatea care gestioneaza aeroportul, Fraport, "nu da inca informatii", a explicat pentru France Presse un membru al conducerii GdF, Markus Siebers.

"Atitudinea inflexibila a Fraport AG nu ne lasa alta optiune decat sa continuam aceasta lupta cu toate mijloacele pe care le avem la dispozitie", anunta GdF, potrivit Agerpres.

Acest sindicat nu reprezinta decat un grup de aproape 200 de salariati, dar a caror importanta este cruciala pentru planificarea si gestionarea deplasarii aparatelor la sol.

Miscarea a fost declansata joi si a fost intrerupta in weekend, pentru ca Fraport sa aiba timp sa-si revizuiasca pozitia, explicase vineri Dirk Vogelsang, responsabil cu negocierile din partea sindicatului.

Fraport considera revendicarile GdF prea mari in termeni de cresteri salariale, bonusuri si timp de lucru.

In pofida grevei, Fraport a afirmat ca intentioneaza, pentru luni, sa asigure "pana la 70% din cele 1250 de rotatii /sosiri sau plecari/ prevazute, si mai ales toate legaturile intercontinentale".

Lufthansa, prima companie aeriana europeana, a anulat pentru luni circa 200 de zboruri, mai ales curse interne.

×