x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grevă generală de 24 de ore în Grecia, marţi

Grevă generală de 24 de ore în Grecia, marţi

de Marina Constantinoiu    |    16 Ian 2012   •   10:17

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in aceasta perioada in Republica Elena, ca sindicatul general al angajatilor din sectorul privat (GSEE), a anuntat organizarea, la data de 17 ianuarie, a unei greve generale de 24 de ore in regiunea Attika (regiune care cuprinde si capitala tarii), se arata intr-un comunicat al MAE roman.

Este prevazuta si organizarea unui miting de amploare in centrul Atenei, in zona pietii Klafthmonos. Miscarea de protest va afecta circulatia mijloacelor de transport terestre, navale si feroviare.

Pentru a evita situatiile neplacute, cetatenii romani sunt sfatuiti sa contacteze, in prealabil, compania navala/feroviara pentru reconfirmarea orarului.

GSEE si-a anuntat intentia de a transmite prin intermediul acestei greve programate pentru 17 ianuarie "un mesaj puternic' Guvernului, angajatorilor si creditorilor internationali ai Greciei "care prevad noi masuri si mai dure impotriva muncitorilor'. GSEE se alatura astfel apelului lansat anterior de mici sindicate comuniste. Guvernul le-a cerut sindicatelor si angajatorilor sa negocieze reduceri salariale in vederea sporirii competitivitatii economice, in contextul in care tara se confrunta cu cea mai grava criza a sa din ultimele decenii.

×