x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grevă generală în Grecia

Grevă generală în Grecia

15 Iul 2010   •   00:00
Grevă generală în Grecia

O nouă grevă generală are loc astăzi în Grecia, iar cetăţenii români sunt sfătuiţi de Ministerul Afacerilor Externe să se informeze în prealabil asupra situaţiei transportului aerian, martitim şi feroviar din această ţară şi să contacteze Ambasada României la Atena sau Consulatul de la Salonic.



Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Elenă în perioada următoare că sindicatele din această ţară continuă acţiunile de protest. Astăzi, Uniunea Sindicatelor din Domeniul Public (ADEDY) va organiza o grevă generală începând cu ora 11.00.
Declanşarea grevei generale va conduce la anularea curselor aeriene interne şi internaţionale, precum şi la blocarea principalelor transporturi maritime de călători şi marfă. La această grevă generală şi-au anunţat participarea Sindicatul Muncitorilor POE - OTA, precum şi sindicatul controlorilor de trafic aerian.

Miercuri a fost rândul sindicatelor poliţiştilor, pompierilor şi pazei de coastă să fie în grevă. Ei au organizat şi o demonstraţie în faţa clădirii Parlamentului elen. Grecia a încheiat un acord de împrumut cu FMI în valoare de 110 milioane de euro, în schimbul căruia a acceptat reducerea drastică a deficitului bugetar. Acordul a generat zeci de greve şi ample mişcări de protest în ultimele luni, soldate cu violenţe extreme. O grevă generală a avut loc şi săptămâna trecută în Grecia, cea de-a şasea de anul acesta, faţă de măsurile de austeritate impuse de guvernul socialist, care încearcă să facă faţă crizei cu care se confruntă ţara, aflată, în mai, în pragul insolvenţei.

n aceste condiţii, MAE îi sfătuieşte pe cetăţenii români să evite locurile unde au loc demonstraţii de stradă şi să ţină cont de recomandările autorităţilor locale. Pentru a nu fi expuşi situaţiilor neplăcute în cadrul deplasării în Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze în prealabil asupra situaţiei transportului aerian, maritim şi feroviar din această ţară. Poate fi contactată Ambasada României la Atena şi respectiv Consulatul General al României la Salonic.

×
Subiecte în articol: externe