x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gruparea Wagner vrea să recruteze mercenari într-un oraș din Polonia: "Suntem aici. Alăturaţi-vă nouă"

Gruparea Wagner vrea să recruteze mercenari într-un oraș din Polonia: "Suntem aici. Alăturaţi-vă nouă"

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2023   •   19:40
Gruparea Wagner vrea să recruteze mercenari într-un oraș din Polonia: "Suntem aici. Alăturaţi-vă nouă"
Sursa foto: Twiter

Stickere cu logo-ul grupării paramilitare ruse Wagner au apărut la Cracovia. Scopul acestora este de a recruta mercenari, scrie dpa.

"Suntem aici. Alăturaţi-vă nouă", scrie în limba engleză sub logo-ul Wagner iar scanarea codului QR permite accesul la un site de recrutare. 

Trupele Wagner s-au stabilit în Belarus după revolta eșuată din iunie 2023, fapt ce enervează autoritățile de la Varșovia.  Guvernul de la Minsk a transmis că aceștia antrenează armata din Belarus. 

Poliția poloneză a confiscat stickerele după ce acestea au fost văzute în mai multe cartiere din orașul Cracovia, aflat în sudul țării, spune o purtătoare de cuvânt a poliției locale.  

"Nu ştim dacă acţiunea cu stickerele este o glumă sau dacă există ceva mai serios în spatele ei", spune purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Cracovia, care precizează că poliția a demarat cercetările pentru a găsi persoanele care au postat stickerele. 

În Polonia este infracțiune recrutarea de luptători pentru armate străine și mercenari și se pedepsește cu 5 ani de închisoare. 




 

×