x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grupul Visegrad se OPUNE cotelor de obligatorii de migranti. Care e POZITIA ROMANIEI?

Grupul Visegrad se OPUNE cotelor de obligatorii de migranti. Care e POZITIA ROMANIEI?

de Dan Constantin    |    21 Sep 2015   •   17:10
Grupul Visegrad se OPUNE cotelor de obligatorii de migranti. Care e POZITIA ROMANIEI?

Cele patru tari din Grupul de la Visegrad- Polonia, Cehia,Slovacia,Ungaria-isi mentin pozitia de respingere a unor cote obligatorii de primire a migrantilor, asa cum a propus Presedintele Consiliului European, Juncker.

Mministrii de externe ai celor 4 tari s-au intalnit luni cu reprezentantii sefiei in exercitiu a UE, Luxemburg, pentru a exprima pozitialor si de a cere o eliminare a cererilor de azil din motive economice, potrivit Novinite.

Expertii si ambasadorii UE ar fi convenit in ultimele zile sa elimine criteriul PIB/locuitor in alocarea cotelor de migranti

MARTI LA BRUXELLES ARE LOC O REUNIUNE A MINISTRILOR DE INTERNE AI UE PENTRU GASIREA DE SOLUTII IAR MIERCURI O REUNIUNE A CONSILIULUI EUROPEAN.

La ultimele reuniuni, Romania a fost reprezentata de Gabriel Oprea si , respectiv ,Klaus Iohannis.

Romania si-a nuantat pozitia fata de primirea migrantilor dupa ce Ungaria a ridicat un gard de protectie la granita cu Serbia si a extins constructia si spre Romania.

Pentru sedinta de saptamana trecuta de la Bruxelles a ministrilor de interne,PRESEDINTELE IOHANIS A DAT UN MANDAT LUI OPREA DE A SE OPUNE COTELOR OBLIGATORII. Decizia a fost insa adoptata prin votul majoritatii ministrilor de interne.
La granita Romaniei su Serbia s-au amplasat tabere de corturi care ar fi destinate imigrantilor.
 

×