x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guatemala / Un avocat decedat îl acuză pe preşedinte pentru asasinarea sa!

Guatemala / Un avocat decedat îl acuză pe preşedinte pentru asasinarea sa!

12 Mai 2009   •   00:00

Un avocat asasinat duminică în Guatemala a lăsat o înregistrare video, difuzată luni de presă, în care îl acuză pe preşedintele Alvaro Colom că ar fi ordonat uciderea lui, relatează AFP.



Avocatul Rodrigo Rosenberg, împuşcat mortal duminică în timp ce se plimba cu bicicleta prin capitală, apare într-o înregistrare video difuzată de portalurile electronice a două cotidiene naţionale şi explică de ce a este comanditată asasinarea sa. Înregistrarea video este însoţită de un mesaj scris de Rosenberg în care acesta îi acuză pe preşedintele Colom şi pe colaboratorii apropiaţi ai acestuia.

Înregistrarea face parte dintr-o 'conspiraţie' pentru a destabiliza ţara. Divulgarea înregistrării şi a mesajului scris însoţitor urmăreşte să creeze 'agitaţie', a ripostat purtătorul de cuvânt al guvernului, Fernando Barillas.

Guvernul a cerut Comisiei internaţionale împotriva impunităţii /CICIG/, recunoscută de ONU, să colaboreze la anchetarea circumstanţelor asasinatului, a adăugat el. Procurorul general al Guatemalei a declarat presei că trebuie stabilită iniţial autenticitatea înregistrării.

×
Subiecte în articol: externe