x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul britanic i-a trimis reginei Elisabeta o cutie muzicală pentru a marca jubileul de platină

Guvernul britanic i-a trimis reginei Elisabeta o cutie muzicală pentru a marca jubileul de platină

09 Iun 2022   •   20:35
Guvernul britanic i-a trimis reginei Elisabeta o cutie muzicală pentru a marca jubileul de platină
Sursa foto: Hepta

Guvernul Marii Britanii i-a trimis reginei Elisabeta o cutie muzicală comandată special pentru a-i marca jubileul de platină. Pe capacul cutiei este reprezentată ușa neagră de la biroul premierului din Downing Street, numărul 10, potrivit Reuters.

Regina Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, a sărbătorit 70 de ani pe tronul britanic printr-o sărbătoare publică și o serie de evenimente care au culminat duminică cu o apariție la balconul palatului său, după un spectacol excentric la Londra.

Conform tradiției, guvernul a marcat ocazia jubileului cu un cadou, ale cărui detalii au fost anunțate joi.

Cutia muzicală, montată pe platină, cu email pe cupru, conținea, portretele celor 14 prim-miniștri britanici cu care s-a întâlnit în timpul domniei sale.

Atunci când este deschisă, cântă melodia „Aleluia” de Haendel.

„Pe capacul interior se găsește o inscripție care include numele membrilor Cabinetului, ca un gest simbolic pentru a ilustra admirația și respectul lor de nezdruncinat pentru dedicarea și serviciul ei față de poporul ei și față de iubitul ei Commonwealth”, a transmis biroul premierului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: regina elisabeta