x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul britanic taxează suplimentar milionarii

Guvernul britanic taxează suplimentar milionarii

29 Noi 2010   •   11:15

Guvernul de la Londra va impozita suplimentar milionarii, cu câte 106.000 de lire sterline pe an, dar evitarea taxelor prin artificii legale şi emigrarea ar putea împiedica majorarea veniturilor bugetare prin acest plan, transmite Bloomberg.

Un rezident britanic care câştigă un milion de lire sterline, cu o soţie casnică şi doi copii, va plăti suplimentar taxe de 106.462 de lire în 2013, faţă de anul fiscal 2009-2010, potrivit unui studiu al companiei Grant Thornton UK, comandat de Bloomberg.

Aproape 80.000 de lire din această sumă rezultă dintr-un impozit de 50% introdus în acest an pentru veniturile mari, iar restul are legătură cu noile contribuţii pentru pensii stabilite de guvern, retragerea beneficiilor pentru copii şi alte taxe.

"Cu cât impozitezi mai mult, cu atât obţii venituri mai mici. Folosesc mai multe soluţii pentru reducerea veniturilor şi majorarea câştigurilor de capital (impozitate cu până la 28%)", a declarat Robert Hiscox, care a câştigat 1,1 milioane lire în 2009 ca preşedinte al asigurătorului Hiscox.

Guvernul condus de premierul David Cameron a redus scutirile fiscale legate de pensii cu patru cincimi şi a majorat contribuţiile sociale obligatorii.

Autorităţile susţin că măsurile, inclusiv cele mai mari reduceri ale cheltuielilor sociale din 1945, sunt corecte şi vor reduce deficitul bugetar la ţării la 2% din PIB până în 2015, de la peste 10%.

Impozitele practicate la Londra sunt cele mai punitive, faţă de celelalte mari centre financiare, între care New York şi Hong Kong, potrivit unui studiu publicat în ianuarie de KPMG.

"Persoanele cu veniturile cele mai mari sunt cele mai afectate. Există riscul ca oamenii de afaceri să decidă că sunt locuri mai bune unde îşi pot câştiga traiul, decât Marea Britanie", a declarat Mike Warburton, director în domeniul fiscalităţii la compania de contabilitate Grant Thornton, a cincea ca mărime din ţară.

Directorul general al Standard Chartered, Peter Sands, a declarat la rândul său, în octombrie, că Londra este "ultima opţiune" pentru directorii care au posibilitatea să aleagă.

HSBC Holdings şi Barclays au avertizat că îşi vor tranfera activităţile din Marea Britanie, dacă o comisie guvernamentală va decide anul viitor că trebuie să separe diviziile de consum de operaţiunile cu titluri financiare.

×