x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Guvernul urmează să aprobe, în ședința de miercuri, un ajutor umanitar extern de urgență pentru Croația

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de miercuri, un ajutor umanitar extern de urgență pentru Croația

03 Feb 2021   •   10:39
Guvernul urmează să aprobe, în ședința de miercuri, un ajutor umanitar extern de urgență pentru Croația

Guvernul urmează să aprobe, în ședința de miercuri, printr-o hotărâre, acordarea de către România a unui ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, pentru Croația, în contextul cutremurului care a avut loc, în decembrie, în apropiere de Zagreb.

Valoarea ajutorului se ridică la 642.600 de lei.

„Se are în vedere aprobarea scoaterii din rezervele de stat a următoarelor produse: corturi, paturi, pături, saltele pat, saci de dormit, cearşafuri pat şi construcţii uşoare din elemente modulate. Transportul produselor se realizează cu mijloace de transport ale Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, pe ruta Bucureşti-Zagreb, în condiţiile legii", se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs la sfârșitul lunii decembrie în Croația. Șase persoane au murit, iar mai multe au fost rănite. Seismul a provocat pagube semnificative în orașul Petrinja, primarul afirmând că jumătate din localitate a fost distrusă.

×
Subiecte în articol: croatia cutremur ajutor umanitar