x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hackerii de la ANONYMOUS participă la conflictul din Fâşia Gaza

Hackerii de la ANONYMOUS participă la conflictul din Fâşia Gaza

17 Noi 2012   •   22:04
Hackerii de la ANONYMOUS participă la conflictul din Fâşia Gaza

Hackeri din cadrul grupării Anonymous au anunţat sâmbătă că au blocat site-uri aparţinând câtorva zeci de organizaţii israeliene şi al unei bănci importante, în semn de protest faţă de ofensiva israeliană asupra Fâşiei Gaza, scrie realitatea.net

Peste 650 de instituţii private şi publice au fost vizate, inclusiv Bank of Jerusalem, una dintre principalele instituţii financiare din ţară, potrivit grupului, care a mai anunţat că a blocat pentru o perioadă scurtă de timp site-ul Ministerului israelian de Externe.

"Baza de date a Bank of Jerusalem a fost suprimată", au anunţat hackerii pe Twitter, iar site-ul băncii nu mai funcţiona sâmbătă seara.

"Prea mult timp (membri) Anonymous s-au mulţumit, ca restul lumii, să privească cu disperare tratamentul barbar, brutal şi vrednic de dispreţ aplicat poporului palestinian" de către armata israeliană, afirmă gruparea într-un comunicat.

"Dar atunci când Guvernul israelian a ameninţat în mod public că va tăita Internetul şi toatele celelalte telecomunicaţii care intră şi ies din (Fâşia) Gaza, ei au întrecut o limită", se arată în comunicat.
Ministerul de Externe nu a fost disponibil imediat să comenteze aceste declaraţii, iar niciun oficial guvernamental nu a invocat public vreun atac informatic sâmbătă.

Israelul a lansat miercuri o importantă ofensivă aeriană împotriva unor grupări armate palestiniene în Fâşia Gaza, care au replicat cu sute de rachete. Raidurile s-au soldat cu peste 40 de morţi în rândul palestinienilor, iar rachetele au ucis trei israelieni.

Hackerii din cadrul Anonymous se prezintă ca apărători ai dreptului la liberă exprimare. Ei au atacat mai mulţi giganţi, între care Sony, Amazon şi Visa.

×
Subiecte în articol: conflict fasia gaza hackeri anonymous