x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hackerii din gruparea LulzSec îşi încetează activitatea

Hackerii din gruparea LulzSec îşi încetează activitatea

26 Iun 2011   •   07:28
Hackerii din gruparea LulzSec îşi încetează activitatea

Grupul de hackeri LulzSec a anuntat aseara ca isi inceteaza activitatea, revendicand o campanie de 50 de zile in cursul careia a expus vulnerabilitati ale sistemelor mai multor organizatii guvernamentale si private, printre care CIA si politia britanica, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Mesajul privind incheierea campaniei a fost publicat in contul Twitter al gruparii, la o saptamana dupa arestarea in Marea Britanie a unui tanar hacker in varsta de 19 ani, despre care politia a afirmat ca face parte din gruparea LulzSec.

"Noi suntem Lulz Security, iar acesta este mesajul nostru final", a anuntat grupul, cerandu-le sustinatorilor sa continue operatiunea AntiSec, care pare sa fi vizat sisteme informatice ale institutiilor de stat.

"In aceste ultime 50 de zile, am perturbat activitatea companiilor, guvernelor, deseori chiar a populatiei generale, numai pentru ca am putut face acest lucru", precizeaza grupul, referindu-se la "emotia pura, haotica, amuzamentul si anarhia" si "incheierea unei calatorii prevazute sa dureze 50 de zile".

Lulz Security publicase vineri sute de documente obtinute aparent de pe un site al politiei din Arizona, in urma unui atac avand ca scop un protest fata de legislatia locala privind imigratia. Cu acea ocazie, gruparea isi anuntase intentia "de a publica saptamanal documente confidentiale si informatii personale stanjenitoare despre personalul militar si politisti".

In mesajul de sambata seara insa, sase membri ai echipei LulzSec au declarat ca nu isi propun sa fie asociati pe termen lung cu identitatea acesteia.

In ultimele saptamani, grupul - devenit cunoscut prin atacurile impotriva site-urilor de jocuri video ale Sony si Nintendo - a revendicat si atacuri asupra canalului de televiziune public american PBS, a companiei Sony, a canalului TV Fox, a unor site-uri pornografice, a FBI, CIA si guvernului american. Hackerii au vizat si site-urile presedintiei si guvernului brazilian, dar si ale politiei britanice.

Autoritatile de la Londra au pus sub acuzare un tanar retinut la 20 iunie, banuit de participare la atacuri asupra unor site-uri britanice.

×
Subiecte în articol: atacuri hackeri site-uri security Sony lulzsec