x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Halloween la Casa Albă

Halloween la Casa Albă

de Sînziana Stancu    |    02 Noi 2009   •   00:00
Halloween la Casa Albă
Sursa foto: Jonathan Ernst/Reuters

Festivalul de toamnă al americanilor, care s-au pregătit cu mic, cu mare, ca în fiecare an de Halloween, n-avea cum să lipsească nici de la Casa Albă.

Preşedintele Barack Obama şi soţia lui au primit în noaptea de Halloween peste o 2.000 de copii, între 6 şi 14 ani, şi tineri, veniţi din diferite state americane ca să petreacă în curtea Casei Albe una dintre sărbătorile cele mai aşteptate de americani.

Pentru festivitate, curtea reşedinţei prezidenţiale s-a transformat într-o scenă pe care au evoluat şi invitaţii, dar şi artişti profesionişti sau amatori şi însuşi gazdele, Barack şi Michelle Obama.


PRIMA FELINĂ

Cuplul prezidenţial, aflat la primul lor Halloween la Casa Albă, a împărţit personal dulciuri tinerilor deghizaţi în fantome, vrăjitoare sau zombi, iar reşedinţa preşedintelui american a fost iluminată în portocaliu, special pentru această ocazie. Dacă Barack a preferat o ţinută sport, obişnuită, "Prima Doamnă" a Americii s-a conformat uzanţelor de sărbătoare, purtând o haină scurtă şi urechi, imitând leopardul. Ambasadoarea americană la ONU, Susan Rice, s-a costumat ca personajul lui Disney, Dingo, iar purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, s-a costumat în negru, ca Darth Vader, personajul negativ din "Războiul stelelor".


×
Subiecte în articol: externe