x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas cere retragerea forțelor israeliene din Gaza pentru a pune capăt războiului

Hamas cere retragerea forțelor israeliene din Gaza pentru a pune capăt războiului

de Redacția Jurnalul    |    03 Apr 2024   •   21:22
Hamas cere retragerea forțelor israeliene din Gaza pentru a pune capăt războiului
Sursa foto: Hepta

Șeful Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat miercuri că gruparea aflată în război cu Israelul își menține condițiile pentru o încetare a focului în Gaza, acestea implicând o retragere militară israeliană din teritoriul palestinian.

„Ne menținem cererile noastre: încetarea permanentă a focului, retragerea completă a combatanților israelieni din Fâșia Gaza, întoarcerea tuturor persoanelor strămutate la casele lor, permiterea tuturor ajutoarelor necesare pentru Gaza, reconstruirea Fâșiei, ridicarea blocadei și realizarea unui acord onorabil de schimb de prizonieri”, a declarat Haniyeh, potrivit Reuters.

Schimbul la care s-a referit liderul Hamas ar fi eliberarea prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene în schimbul ostaticilor israelieni reținuți de militanții Hamas în 7 octombrie anul trecut.

Pe de altă parte Israelul a arătat că este interesat doar de un armistițiu temporar pentru eliberarea ostaticilor, în timp ce Hamas spune că îi va elibera doar ca parte a unui acord pentru a pune capăt definitiv războiului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: hamas acord condiții