x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu

Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu

de Redacția Jurnalul    |    03 Mai 2024   •   12:00
Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu
Sursa foto: Hepta

Reprezentanții Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu. Ei analizează propunerea făcută în cadrul negocierilor de pace de la Cairo. O delegație a Hamas va merge în Egipt pentru a purta discuții.

Un lider Hamas a declarat joi că grupul studiază cea mai recentă propunere de încetare a focului cu un „spirit pozitiv”, stârnind speranțe de progres în eforturile blocate pentru obținerea unui acord de armistițiu, potrivit The New York Times.

Ismail Haniyeh, șeful aripii politice a Hamas, a declarat că o delegație va călători la Cairo pentru a discuta despre încetarea focului. Actualul acord ar include un armistițiu de o săptămână și eliberarea ostaticilor deținuți de Hamas și a prizonierilor palestinieni deținuți de Israel. Se pare că propunerea conține clauze care vor permite civililor să se întoarcă în nordul Fâșiei Gaza și o livrare sporită a ajutorului către teritoriul distrus de război.

Negocierile de încetare a focului se prelungesc de luni de zile. Recent, israelienii au fost dispuși să facă unele concesii. Totuși, ei insistă cu proiectul privind ofensiva terestră asupra Rafah ceea ce ar anula orice posibilitate de a semna un armistițiu. „Dacă inamicul va efectua operațiunea Rafah, negocierile se vor opri”, a spus un purtător de cuvânt al Hamas.

(sursa: Mediafax)

×