x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Happy Birthday, Mr. President!

Happy Birthday, Mr. President!

de Sînziana Stancu    |    05 Aug 2009   •   00:00
Happy Birthday, Mr. President!
Sursa foto: Jim Young/Reuters

Preşedintele american împlineşte astăzi 48 de ani, dar nu s-a dezlipit de Casa Albă pentru a-şi serba ziua într-un cadru mai intim.



Nici din cabinetul lui Barack Obama, nici din anturajul soţiei lui nu a răzbătut nimic despre cum ar fi vrut să-şi serbeze şeful Casei Albe ziua de naştere. Tot ce s-a aflat a fost că ziua de marţi s-a desfăşurat firesc, ca o zi de lucru. Chiar şi prânzul a fost unul "de lucru", Obama invitându-şi la masă, la Casa Albă, democraţii din Senat, cu care a discutat despre "priorităţile pe care le are în continuare şi despre planurile pe care le-a realizat în primele lui şase luni şi jumătate de mandat", după cum a precizat purtătorul de cuvânt Robert Gibbs, citat de presa de la Washington.

SFATURI
Totuşi, Gibbs a dezvăluit că preşedintele a început să petreacă puţin încă de la sfârşitul săptămânii trecute, invitându-şi prietenii săi la Camp David, unde a jucat şi baschet, sportul său preferat, şi bowling. De fapt, sportul şi hrana sănătoasă sunt imperativele de la care Obama nu abdică nici în zi de sărbătoare, pentru a se menţine tânăr şi zdravăn.

Şi cum se spune, mai în glumă, mai în serios, că mandatul la Casa Albă îl îmbătrâneşte repede pe posesorul lui, apropiaţii lui Obama l-au sfătuit să nu se uite la fotografiile care arată cum au îmbătrânit predecesorii săi, pentru a nu-şi strica buna dispoziţie tocmai de ziua lui.

"Toţi preşedinţii îmbătrânesc în timpul mandatului. E suficient să te uiţi la fotografiile lor cum arătau la început şi cum arată la sfârşit, ca să-ţi dai seama de asta", a spus istoricul şi consultantul postului  ABC News, Richard Norton Smith, specializat în vieţile preşedinţilor americani. "Iar ei îmbătrânesc din acelaşi motiv: natura funcţiei", a explicat Smith, adăugând că funcţia de preşedinte este "un job de 24 de ore din 24" şi că nu crede că există "vreo altă meserie cu un asemenea grad de responsabilitate".  

Obama nu face excepţie. Chiar dacă nu a împlinit încă anul de când se află la Casa Albă, podoaba sa capilară deja arată ca un amestec de sare şi piper.

×
Subiecte în articol: externe