x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un miliardar face piaţa: 23 de miliarde de dolari, pentru ketchup

Un miliardar face piaţa: 23 de miliarde de dolari, pentru ketchup

14 Feb 2013   •   19:10
Un miliardar face piaţa: 23 de miliarde de dolari, pentru ketchup

Grupul H.J. Heinz Co. a fost achiziţionat de compania multi-miliardarului Warren Buffett, Berkshire Hathaway Inc. împreună cu 3G Capital pentru mai mult de 23 de miliarde de dolari, o tranzacţie pe care companiile au numit-o "cea mai mare din istoria industriei alimentare".

Grupul Heinz, specializat în vânzarea de alimente ambalate, este cunoscut, în special, pentru marca de ketchup cu acelaşi nume.

Afacerea prevede ca Berkshire Hathaway Inc. şi 3G Capital să preia şi datoriile grupului Heinz, ceea ce ridică investiţia la 28 de miliarde de dolari.

"Brandul Heinz este unul dintre cele mai respectate din industria alimentară, iar această tranzacţie istorică oferă avantaje considerabile pentru acţionari", a declarat directorul executiv al companiei, William R. Johnson.

Berkshire Hathaway şi 3G Capital (firma de investiţii braziliană care a preluat şi lanţul Burger King) au promis să menţină sediul principal al companiei Heinz în Pittsburgh.

"Heinz are un potenţial puternic şi stabil de creştere datorită standardelor înalte de calitate, managementului excelent şi produselor cu gust deosebit", a spus Buffett. 

×