x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Locuitorii din Herson sunt mutați în zone unde problemele de încălzire sunt mai puțin grave

Locuitorii din Herson sunt mutați în zone unde problemele de încălzire sunt mai puțin grave

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2022   •   23:30
Locuitorii din Herson sunt mutați în zone unde problemele de încălzire sunt mai puțin grave
Sursa foto: Hepta

Cetățenii din orașul Herson, recent eliberat, situat în sudul țării, unde Kievul spune că trupele rusești au distrus infrastructura critică, sunt în prezent mutați în zone unde problemele de securitate și de încălzire sunt mai puțin grave, scrie Sky News.

„A fost înfricoșător. Am așteptat. Ne-am așteptat băieții până la sfârșit. Am așteptat eliberarea noastră. Plecăm acum, pentru că este înfricoșător să dormim noaptea. Obuzele zboară deasupra capetelor noastre și explodează. Este prea mult. Vom aștepta până când situația se va îmbunătăți”, a spus Tetyana Stadnik.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat luni că jumătate din capacitatea energetică a țării a fost pusă la pământ de rachetele rusești.

Între timp, într-un mesaj pe Telegram adresat locuitorilor din Herson - în special persoanelor în vârstă, femeilor cu copii și celor bolnavi sau cu dizabilități - vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a postat o serie de modalități prin care locuitorii își pot exprima interesul de a pleca.

„Puteți fi evacuați pentru perioada de iarnă în regiuni mai sigure ale țării”, a scris ea, citând atât probleme de securitate, cât și de infrastructură.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Herson