x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton, nemulţumită de „tirania mulţimilor” din lumea arabă

Hillary Clinton, nemulţumită de „tirania mulţimilor” din lumea arabă

de Mediafax    |    15 Sep 2012   •   06:20
Hillary Clinton, nemulţumită de „tirania mulţimilor” din lumea arabă

Secretarul de Stat Hillary Clinton a declarat vineri ca tarile Primaverii arabe nu s-au eliberat de "tirania unui dictator" pentru a se gasi sub cea a "maselor", ca aluzie la violentele antiamericane din lumea musulmana.

"Cetatenii Egiptului, Libiei, Yemenului si ai Tunisiei nu au schimbat tirania unui dictator pentru tirania multimilor", a declarat Clinton in cadrul unui discurs solemn de la baza aeriana Andrews din Maryland (est), noteaza Mediafax.

Clinton a participat la ceremonia de la sosirea in tara a ramasitelor celor patru americani, printre care si ale ambasadorului Chris Stevens, ucis marti intr-un atac asupra consulatului american de la Benghazi, in estul Libiei.

"Se intorc la noi astazi patru americani care si-au dat viata pentru tara noastra si valorile sale", a declarat lidera diplomatiei americane, in prezenta presedintelui Barack Obama si a apropiatilor persoanelor disparute.

Dupa patru zile de violente in lumea musulmana provocate de difuzarea unui film ofensator la adresa Islamului, Clinton a indemnat "oamenii rezonabili si liderii responsabili de aceste state sa faca tot posibilul pentru a restabili securitatea si q ii urmari in justitie pe cei care se afla in spatele violentelor".

Aceasta a prezis "multe zile dificile in viitorul apropiat", insa "este important sa nu pierdem din vedere un fapt important: America trebuie sa continue sa preia conducerea in lume. Le-o datoram acestor patru oameni".

×