x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hong Kong va oferi 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turiștii străini

Hong Kong va oferi 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turiștii străini

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   14:30
Hong Kong va oferi 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turiștii străini

Hong Kong se pregătește să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a atrage turiștii străini. Autoritățile încearcă să revigoreze turismul afectat de pandemie și de criza economică mondială.

 

Guvernul din Hong Kong a anunțat că intenționează să ofere 500.000 de bilete de avion gratuite, în încercarea de a revigora industria turismului și de a atrage vizitatori în oraș. Inițiativa „Hello Hong Kong" a fost dezvăluită joi, dar a fost concepută în urmă cu doi ani.

Biletele vor fi distribuite prin intermediul celor trei companii aeriene ale orașului, Cathay Pacific, HK Express și Hongkong Airlines. Cele 500.000 de bilete au costat orașul aproximativ 254,8 milioane de dolari.

Turiștii care vor să meargă la Hong Kong pot vizita pagina de prezentare a campaniei începând cu 1 martie pentru a-și înscrie numele în loteria biletelor de avion.

Biletele vor fi alocate în trei valuri: de la 1 martie persoanelor din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie persoanelor care locuiesc în China continentală și de la 1 mai rezidenților din restul lumii. Localnicii au fost și ei incluși în ofertă. De la 1 iulie, unele bilete vor fi distribuite locuitorilor din Hong Kong care călătoresc cu avionul.

Pandemia a afectat grav turismul din Hong Kong. Orașul a început să anuleze evenimentele publice în ianuarie 2020, când au fost raportate primele cazuri de îmbolnăviri.

Călătoriile la Hong Kong au fost dificile și costisitoare în timpul pandemiei. Carantina strictă, care putea ajunge până la 21 de zile, și numeroasele restricții au ținut departe majoritatea călătorilor. Înainte de pandemie, Hong Kong avea 56 de milioane de vizitatori într-un an obișnuit. Până în 2022, s-a ajuns la aproximativ 100.000 de turiști.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hong kong bilete avion