x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hong Kong se pregătește pentru o creștere a numărului de călătorii, după reducerea restricțiilor

Hong Kong se pregătește pentru o creștere a numărului de călătorii, după reducerea restricțiilor

26 Sep 2022   •   23:10
Hong Kong se pregătește pentru o creștere a numărului de călătorii, după reducerea restricțiilor

Hong Kong se pregătește pentru o creștere a numărului de călătorii după ce luni centrul financiar mondial a pus capăt luni carantinei obligatorii COVID-19 pentru sosirile internaționale. Companiile de turism au raportat o creștere de 10 ori mai mare a numărului de solicitări, potrivit Reuters.

Restricțiile au fost ridicate pentru prima dată în ultimii doi ani și jumătate.

„Aștept acest lucru de aproape trei ani. Restul lumii s-a deschis, așa că Hong Kong trebuie să se deschidă acum și să revină la normalitate, pentru că este un loc atât de fantastic pentru a trăi", a declarat Barbara Van Moppes, o rezidentă din Hong Kong, în vârstă de 58 de ani, care a sosit din Bangkok.

Toate persoanele sosite din străinătate în regiunea administrativă specială chineză erau obligate anterior să stea până la trei săptămâni în carantină la hotel, pe cheltuiala lor. Treptat, perioada de carantină a fost redusă la trei zile.

Totuși, schimbarea de luni încă lasă Hong Kong-ul cu mult în urma unei mari părți a lumii în ceea ce privește renunțarea la restricții.

Celor care vin în oraș li se interzice accesul în baruri și restaurante timp de trei zile. Lor li se permite să meargă la muncă și la școală, însă trebuie să facă în continuare mai multe teste COVID în prima săptămână de la sosire.

În ciuda restricțiilor rămase în vigoare, Consiliul Industriei de turism din Hong Kong se așteaptă la o creștere de până la 50% a numărului de călătorii în următoarele câteva luni, a declarat directorul executiv Fanny Yeung pentru postul public de televiziune RTHK.

Site-ul de turism Expedia Hong Kong a anunțat că au crescut de 10 ori căutările pentru Japonia, în timp ce cele pentru Taiwan aproape s-au dublat în ultimele 14 zile.

De asemenea, au crescut foarte mult căutările și comenzile pentru bilete de avion, Tokyo, Bangkok, Osaka și Singapore fiind principalele destinații.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hong kong