x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hosni Mubarak, dus cu targa în sala de judecată

Hosni Mubarak, dus cu targa în sala de judecată

02 Ian 2012   •   08:06
Hosni Mubarak, dus cu targa în sala de judecată

Fostul presedinte egiptean Hosni Mubarak a sosit, in aceasta dimineata, intr-o ambulanta pentru a se prezenta la o noua audiere in procesul ce i s-a intentat la Cairo, relateaza France Presse.

Mubarak, in varsta de 83 de ani, a fost asezat pe o targa la coborarea din vehicul, pentru a fi transportat in sala de judecata, la fel ca la audierile anterioare ale acestui procces, reluat la 28 decembrie, dupa trei luni de intrerupere.

Potrivit AFP, citata de Agerpres, procesul intentat fostului presedinte, care a demisionat la 11 februarie sub presiunea unei revolte populare, a inceput la 3 august. Mubarak se afla in arest preventiv intr-un spital militar la periferia capitalei Cairo.

Fostul "rais" este judecat pentru presupusa sa implicare in ordinele de a trage asupra multimii in timpul evenimentelor de la inceputul lui 2011, soldate oficial cu aproximativ 850 de morti. El este pasibil de pedeapsa cu moartea daca este gasit vinovat. Fostul ministru de Interne Habib el-Adli si sase dintre consilierii sai sunt judecati in acelasi proces cu Mubarak pentru aceleasi acuzatii.

Mubarak este acuzat, de asemenea, de coruptie, acuzatie adusa si fiilor sai Alaa si Gamal, si ei judecati impreuna cu el.

Ultimele audieri ale acestui procces au avut loc in septembrie. Procedura a fost apoi suspendata din cauza unei cereri de recuzare a presedintelui instantei, judecatorul Ahmed Refaat, considerat partinitor de catre avocatii partilor civile. Magistratul a fost in cele din urma mentinut, permitand astfel reluarea procesului.

Suspendarea audierilor, organizarea de alegeri parlamentare si violentele soldate cu victime cu prilejul recentelor proteste au trimis pe planul doi soarta fostului presedinte, mai noteaza France Presse. (V.M.)

×