x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hotelierii din Roma, nemulțumiți de restricțiile de încălzire

Hotelierii din Roma, nemulțumiți de restricțiile de încălzire

08 Noi 2022   •   18:30
Hotelierii din Roma, nemulțumiți de restricțiile de încălzire
Sursa foto: Goodshoot/Getty Images

Hotelierii din Roma s-au plâns marți de un decret municipal care a amânat data la care locuințele și întreprinderile pot porni sistemele de încălzire centrală până la 21 noiembrie, cu aproximativ trei săptămâni mai târziu decât în mod normal.

În încercarea de a economisi gaz și electricitate pentru a atenua criza energetică, guvernul italian a cerut luna trecută tuturor să reducă încălzirea și să o folosească mai puțin timp în această iarnă.

Italia a reglementat de mult timp momentul în care rezidenții își pot porni încălzirea și, răspunzând apelului guvernului, Roma a indicat inițial că radiatoarele pot fi folosite între 8 noiembrie și 7 aprilie timp de 11 ore pe zi, reducând sezonul de încălzire cu 15 zile.

Dar, având în vedere vremea neobișnuit de caldă din ultima perioadă, primarul orașului, Roberto Gualtieri, a declarat la sfârșitul săptămânii că radiatoarele nu vor putea fi folosite până la 21 noiembrie și că vor trebui să fie oprite la 31 martie.

De asemenea, el a limitat utilizarea la 10 ore pe zi, la o temperatură maximă de 19 grade Celsius).

Orașul a estimat că această măsură va reduce consumul de gaz al gospodăriilor cu până la 20%, dar hotelierii s-au plâns, spunând că clienții lor nu ar trebui să îndure frigul.

„Gândiți-vă la cineva care plătește câteva sute de euro pentru o cameră de lux. Ar trebui să le fie frig?", a declarat Tommaso Tanzilli, șeful federației hoteliere din regiunea Lazio, care include Roma.

Consilierul Romei cu responsabilități în domeniul mediului, Sabrina Alfonsi, a declarat pentru cotidianul Corriere della Sera că nu crede că noile reguli vor avea un impact asupra hotelurilor, adăugând că reglementările ar putea fi schimbate în cazul în care ar exista un val de frig.

Comisia Europeană a cerut în iulie națiunilor din UE să își reducă consumul de gaze cu 15%, în încercarea de a evita o situație de urgență declanșată de reducerea bruscă a livrărilor de gaze rusești către blocul comunitar din cauza războiului din Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: hotelieri roma incalzire restricţii