x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hotelul Shanri-La din Tokyo se închide provizoriu, din cauza situaţiei post-seism

Hotelul Shanri-La din Tokyo se închide provizoriu, din cauza situaţiei post-seism

de Marina Constantinoiu    |    22 Mar 2011   •   15:45

Hotelul Shangri-La din Tokyo, situat în centrul capitalei nipone, şi-a închis porţile provizoriu uşile după ce a blocat rezervările, din cauza repercusiunilor seismului şi ale accidentului nuclear de la Fukushima asupra activităţilor sale, a anunţat un purtător de cuvânt, citat de AFP.

Hotelul, inaugurat la Tokyo în 2010, va rămâne închis până la 16 aprilie, a precizat Maria Kuhn, purtător de cuvânt al grupului hotelier din Hong Kong.

“Am estimat că din cauza problemelor de logistică, de transport şi din cauza restricţiilor de consum la electricitate, nu suntem în măsură să le oferim clienţilor noştri un nivel de servicii obişnuit”, a declarat ea pentru AFP.

Cei 300 de angajaţi ai hotelului au fost trimişi în concediu plătit, a adăugat aceasta.

Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO), care exploatează centrala nucleară de la Fukushima, nu mai poate asigura electricitate pentru satisfacerea nevoilor obişnuite, din cauza seismului din 11 martie, care a provocat oprirea a zece reactoare ale centralelor de la Fukushima, dintre care una, Fukushima Daiichi (Fukushima 1, cu şase reactoare) urmează să fie închisă definitiv. Din această cauză, autorităţile le cer cetăţenilor şi companiilor să-şi reducă pe cât posibil consumul de electricitate.

În afara fluxului de turişti din capitală, uzinele şi circuitele logistice sunt foarte perturbate în întreaga parte estică a Japoniei, ceea ce afectează aprovizionarea cu ingrediente alimentare şi consumabile utilizate în industria hotelieră.

Un alt hotel de lux, Mandarin Oriental Tokyo, deşi a rămas deschis, a decis să închidă provizoriu o parte dintre servicii, în special majoritatea barurilor şi a restaurantelor, pentru a răspunde cererii autorităţilor de a economisi energia. Hotelul intenţionează, totuşi, să-şi reia activitatea în totalitate sâmbătă.

×