x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hugo Chavez: Americanii au provocat cutremurul din Haiti!

Hugo Chavez: Americanii au provocat cutremurul din Haiti!

21 Ian 2010   •   00:00
Hugo Chavez: Americanii au provocat cutremurul din Haiti!

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a lansat informaţii suprinzătoare referitoare la cutremurul din Haiti. Potrivit Russia Today, acesta a declarat că puternicul seism a fost provocat de un test al marinei americane.



Chavez a spus că marina americană deţine arme suficient de puternice pentru a provoca un cutremur de o magnitudine atât de mare. Preşedintele Venezuelei a ţinut să precizeze că obiectivul americanilor este să distrugă Iranul. "Americanii cred că sunt Dumnezeu", a spus Chavez.



În urmă cu o săptămână, pe 12 ianuarie, Haiti a fost lovit de un cutremur puternic, cu o magnitudine de 7 pe scara Richter, care a fost urmat de zecide replici.

Cel mai afectat oraş a fost capitala Port-au-Prince care, la câteva minute după seism, a fost îngropată într-un nor gros de praf şi fum. Şcoli, spitale şi chiar Palatul prezidenţial s-au prăbuşit atunci precum piesele de domino şi au îngropat sub ele sute de oameni. Puţini au avut norocul de a fi scoşi de sub dărâmături.

Potrivit celui mai recent bilanţ, seismul produs pe 12 ianuarie a provocat moartea a 75.000 de oameni, rănirea a 250.000 şi a lăsat fără locuinţe un milion şi jumătate de persoane.

Antena3

×
Subiecte în articol: externe