x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ianukovici dă asigurări că nu va recurge la forță împotriva manifestanților pașnici din Kiev

Ianukovici dă asigurări că nu va recurge la forță împotriva manifestanților pașnici din Kiev

11 Dec 2013   •   19:35
Ianukovici dă asigurări că nu va recurge la forță împotriva manifestanților pașnici din Kiev

Președintele ucrainean Viktor Ianukovici a promis miercuri că nu va recurge la forță împotriva manifestanților pașnici și a cerut opoziției să participe la dialog după ciocnirile violente cu poliția, soldate cu zeci de răniți, informează agerpres.ro.

"Pentru a ajunge la un compromis, cer opoziției să nu respingă (negocierile) și să nu urmeze calea confruntării și a ultimatumurilor", a afirmat Ianukovici într-un comunicat, promițând că "nu va folosi niciodată forța împotriva demonstranților pașnici".

Americanii și europenii au condamnat cu fermitate operațiunea poliției.

"Condamn folosirea forței și a violenței — care nu poate fi un răspuns la protestele pașnice — și fac apel la o mai mare reținere", a declarat șefa diplomației europene Catherine Ashton, care s-a deplasat marți în capitala ucraineană, unde s-a întâlnit cu președintele Viktor Ianukovici și cu alți oficiali ucraineni și a mers în Piața Independenței pentru a comunica, pe viu, cu protestatarii proeuropeni.

SUA s-au declarat "dezgustate" după ce forțele de ordine ucrainene au intervenit în forță în Piața Independenței din Kiev, unde mii de manifestanți care protestează împotriva guvernului actual și a președintelui ucrainean Viktor Ianukovici au ridicat baricade în fața polițiștilor.

×
Subiecte în articol: proteste ucraina ucraina ue