x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iarnă grea în sud-estul Europei: 200 de zboruri anulate luni în Turcia

Iarnă grea în sud-estul Europei: 200 de zboruri anulate luni în Turcia

09 Ian 2017   •   14:30
Iarnă grea în sud-estul Europei: 200 de zboruri anulate luni în Turcia

Ninsorile care au acoperit vestul Turciei a obligat compania aeriană Turkish Airlines să anuleze luni 227 de zboruri naţionale şi internaţionale, mai ales dinspre Istanbul, relatează EFE. 

Potrivit contului de Twitter al directorului companiei, Bilal Eksi, rămân programate luni 292 de zboruri naţionale şi internaţionale, faţă de 171 duminică. Compania a anunţat că va facilita schimbările şi restituirea biletelor de pe aeroporturile Ataturk şi Sabiha Gockcen din Istanbul, afectate de furtuna de zăpadă care a început vineri seară. 

Şi compania low-cost Pegasus Airlines a anunţat luni anularea a 74 de zboruri naţionale şi internaţionale din cauza condiţiilor meteo. Turkish Airlines anunţase deja duminică suspendarea a 600 de zboruri interne şi internaţionale. 

Au fost de asemenea anulate toate transporturile maritime pe Bosfor, din cauza ceţei şi a ninsorii care reduc vizibilitatea. La Istanbul au fost suspendat şi transportul interurban de autobuze, din cauza stratului de zăpadă. 

În unele părţi ale oraşului euro-asiatic stratul de zăpadă este de peste 50 de centimetri şi se prevede ca ninsorile să dureze până joi. AGERPRES

×