x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Pakistan se pregăteşte destituirea preşedintelui Pervez Musharraf

În Pakistan se pregăteşte destituirea preşedintelui Pervez Musharraf

18 Aug 2008   •   00:00
În Pakistan se pregăteşte destituirea preşedintelui Pervez Musharraf

11:00 • Conflict deschis între coaliţia aflată la guvernare în Pakistan şi şeful statului Pervez Musharraf. Procedura de destituire a preşedintelui va fi declanşată pînă mîine.

Conflict deschis între coaliţia aflată la guvernare în Pakistan şi şeful statului Pervez Musharraf. Procedura de destituire a preşedintelui va fi declanşată pînă mîine.

CULISE. Într-un lung discurs televizat, preşedintele nu s-a arătat dispus să se conformeze, deşi guvernul i-a dat un ultimatum acestuia să demisioneze. Ministrul pakistanez al Apărării, Ahmed Mukhtar, a anunţat că actul de acuzare prin care se cere destituirea şefului statului va fi supus votului parlamentului pînă mîine, potrivit AFP.
Lui Musharraf i se reproşează că a demis magistraţii care urmau să verifice legalitatea realegerii sale ca preşedinte în octombrie 2007, dar şi faptul că a decretat starea de urgenţă o lună mai tîrziu.
La acestea se adaugă ostilitatea profundă a unuia dintre stîlpii coaliţiei guvernamentale, fostul premier Nawaz Sharif, care a fost răsturnat de la putere de generalul Musharraf prin lovitura de stat din 1999. În cercurile politice de la Islamabad se vorbeşte însă şi de tratative de culise care i-ar permite şefului statului o retragere onorabilă care să îl scutească de umilinţa destituirii. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe