x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Igor Dodon, furios pe ambasadorul de la Bucureşti pentru "comentarii impertinente"

Igor Dodon, furios pe ambasadorul de la Bucureşti pentru "comentarii impertinente"

10 Ian 2017   •   13:32
Igor Dodon, furios pe ambasadorul de la Bucureşti pentru "comentarii impertinente"

Igor Dodon, postează pe Facebook un mesaj plin de frustrare şi furie la adresa ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti. 

"Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc.

E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune.

Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia.

Anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador.

Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atît competențele diplomatice, cît și interesele statului Republica Moldova."

Comentariul lui Dodon vine după ce ambasadorul Mihai Gribincea a declarat la un post de televiziune din România că decretul semnat de preşedintele Igor Dodon de retragerea a cetăţeniei lui Traian Băsescu, ar putea fi declarat neconstituţional.

×