x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IKEA: Adio, dar mai vând online!

IKEA: Adio, dar mai vând online!

06 Iul 2022   •   07:20
IKEA: Adio, dar mai vând online!

De ieri, clienții ruși mai pot cumpăra produse IKEA doar online, înainte ca firma suedeză de mobilă să își încheie operațiunile pe această piață. „Începând cu 5 iulie, timp de câteva săptămâni, puteți cumpăra produse IKEA doar de pe ikea.ru", a precizat IKEA pe site-ul său din Rusia. „Bunurile vor fi la vânzare atâta timp cât sunt în stoc".

Vânzarea surplusului de stocuri și generarea de venituri în Rusia ar putea ridica semne de întrebare, având în vedere presiunea publică și politică asupra companiilor de a nu face afaceri în această țară.

IKEA operează încă 14 centre comerciale în țară sub brandul MEGA, deși a declarat că explorează opțiuni pentru cele 17 magazine de mobilă din această țară, care rămân închise. IKEA a declarat luna trecută că va vinde fabrici și birouri și își va reduce forța de muncă de 15.000 de angajați din țară, deoarece nu se așteaptă să reia vânzările în viitorul apropiat.

Proprietarul spunea în iunie că este deschis să se întoarcă într-o zi în Rusia, dar că nu există condiții în acest moment.

IKEA a declarat că va continua să își plătească cei aproape 15.000 de angajați din Rusia până la sfârșitul lunii august.

Zeci de companii și-au suspendat operațiunile în Rusia de când Moscova a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, în ceea ce numește o „operațiune specială".

Cu toate acestea, mai puțin de 40, printre care McDonald's, Societe Generale și Renault, au anunțat acorduri de vânzare a activelor sau de predare a cheilor către manageri locali.

 

×