x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini cu Ceauşescu şi Nixon, în buncărul lui Eisenhower

Imagini cu Ceauşescu şi Nixon, în buncărul lui Eisenhower

02 Iul 2009   •   00:00

Înregistrări video de arhivă din anii '60 şi '70 vor fi disponibile online după ce au fost recuperate dintr-un fost buncăr din Londra, printre acestea figurând şi imagini cu dictatorul român Nicoale Ceauşescu alături de fostul preşedinte american Richard Nixon, a relatat Daily Mail în ediţia online.

Arhiva a fost salvată dintr-un buncăr folosit drept cartier general în timpul celui de al doilea război mondial de generalul Dwight D. Eisenhower, devenit ulterior preşedinte al SUA. După 1956, buncărul a devenit depozit pentru 20.000 de role de film. Filmele aparţin United Press International Television News (UPITN), care avea echipe în toată lumea.

În arhivă apar imagini cu fostul preşedinte irakian Saddam Hussein în timpul unei vizite la o centrală nucleară din Franţa, dar şi un film din timpul războiului din Vietnam, cu protestele faţă de acest conflict, din 1972. Mai sunt imagini cu fostul premier britanic Margaret Thatcher ­ pe atunci ministru al Educaţiei, dictatorul cubanez, Fidel Castro, liderul Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, Yasser Arafat, colonelul Muammar Kadhafi imediat după preluarea puterii în Libia, preşedintele american Richard Nixon alături de dictatorul român Nicolae Ceauşescu, dar şi cu personalităţi mondene ca Richard Burton, Elizabeth Taylor şi grupul Beatles.

Procesul de restaurare a acestor imagini ar putea dura cel puţin 18 luni. (M.F.M.)

×
Subiecte în articol: externe