x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe IMAGINI FABULOASE, filmate deasupra vulcanului islandez Bardarbunga (VIDEO)

IMAGINI FABULOASE, filmate deasupra vulcanului islandez Bardarbunga (VIDEO)

08 Sep 2014   •   09:22
IMAGINI FABULOASE, filmate deasupra vulcanului islandez Bardarbunga (VIDEO)

Erupţia vulcanului islandez Bardarbunga a oferit lumii imagini cu totul spectaculoase aşa că o companie de turism s-a gândit că poate face profit de pe urma popularităţii, scrie Russia Today.

Compania le oferă turiştilor zboruri cu avionul deasupra vulcanului, la o înălţime de numai 150 de metri. Avionul poate transporta patru persoane, iar costul unei astfel de plimbări este de aproape 1.000 de dolari.

Sunt programate două zboruri pe zi, în funcţie de condiţiile meteo.

Bardarbunga este unul dintre cei mai mari vulcani din Islanda, care nu a mai intrat în erupţie de peste jumătate de secol.

Bardarbunga se află sub cel mai mare gheţar din ţară şi este considerat suficient de periculos pentru a ameninţa, în cazul unei erupţii, traficul aerian din nordul Europei şi din Atlanticul de Nord, aşa cum a făcut-o vulcanul Eyjafjallajökull în 2010.

În 2010, erupţia vulcanului de sub gheţarul Eyjafjallajokull din Islanda a perturbat transportul aerian timp de mai multe săptămâni. Norul de cenuşă vulcanică format atunci a dus la cea mai amplă operaţiune de închidere a spaţiului aerian din Europa pe timp de pace, cu o durată de peste o lună, fiind anulate mai bine de 100.000 de zboruri şi afectând opt milioane de pasageri.

×