x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imagini incredibile ale unui trib izolat din Brazilia

Imagini incredibile ale unui trib izolat din Brazilia

01 Feb 2011   •   11:41
Imagini incredibile ale unui trib izolat din Brazilia

Fotografii inedite ale membrilor unui trib din jungla amazoniană, de la graniţa Braziliei cu Peru, au fost făcute publice de  organizaţia Survival International, pentru a atrage atenţia asupra faptului că indienii sunt ameninţaţi de defrişările ilegale.

"Defrişările vor distruge acest trib. Este vital ca guvernul din Peru să le oprească. Membrii acestui trib sunt sănătoşi şi puternici. Ceea ce doresc de la noi este să-i lăsăm în pace astfel încât să decidă singuri cum să trăiască. Dacă aceste defrişări nu se vor opri, viitorul tribului este ameninţat", a declarat şeful organizaţiei Survival International.


Peste 100 de triburi izolate în întreaga lume

Grupul Survival International precizează că, în prezent, în lume există peste 100 de triburi care n-au intrat in contact cu civilizaţia. Jumătate dintre ele trăiesc în jungla amazoniană din Peru şi Brazilia.

"Toate triburile sunt în mare pericol de a fi îndepărtate de pe pământurile lor, de a fi ucise sau decimate de noi boli", a afirmat grupul care militează pentru drepturile populaţiilor indigene.

"Aceste imagini sunt dovezi în plus că triburi necontactate de oameni există cu adevărat. Lumea trebuie să fie conştientă de acest lucru şi să se asigure că teritoriul lor este protejat conform legii internaţionale. În caz contrar, ei vor fi exterminaţi în scurtă vreme", susţine Survival International.

Sursa foto: huffingtonpost.com

×