x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Împrumut de 250 de milioane de euro pentru Turcia de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Împrumut de 250 de milioane de euro pentru Turcia de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2023   •   19:15
Împrumut de 250 de milioane de euro pentru Turcia de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) a aprobat un împrumut de 250 de milioane de euro pentru Turcia și a anunțat că înființează Fondul de prevenire a dezastrelor și de redresare.

CEB a organizat marți o reuniune extraordinară a Consiliului de administrație pentru a aproba un nou împrumut.

Banii vor fi folosiți pentru a ajuta sectorul sănătății din Turcia să se redreseze în urma cutremurelor din prima parte a anului.

„În condițiile în care spitalele și unitățile sanitare au suferit daune grave în urma cutremurelor devastatoare care au lovit țara la 6 februarie 2023, împrumutul de 250 de milioane EUR recent aprobat de CEB pentru Republica Turciei va sprijini guvernul în eforturile sale de a recupera serviciile de sănătate esențiale pe termen scurt, precum și de a reconstrui o infrastructură de sănătate rezistentă pe termen mediu. Se așteaptă, de asemenea, ca ajutorul acordat pentru reluarea serviciilor de sănătate să prevină eventualele fluxuri de migrație din regiunea afectată de cutremure, în care locuiesc 14 milioane de persoane și care este un important centru agricol. Împrumutul CEB face parte dintr-un angajament de 500 de milioane de euro pe care guvernatorul Monticelli l-a dezvăluit la Conferința donatorilor UE Împreună pentru populația din Türkiye și Siria la 20 martie 2023”, au explicat reprezentanții instituției europene.

Tot marți, Consiliul de administrație al băncii a aprobat înființarea unui nou Fond de prevenire a dezastrelor și de redresare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: imprumut Turcia