x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Cel puţin trei morţi şi trei persoane în stare critică în urma atacului armat din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat

UPDATE Cel puţin trei morţi şi trei persoane în stare critică în urma atacului armat din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat

04 Iul 2022   •   07:42
UPDATE Cel puţin trei morţi şi trei persoane în stare critică în urma atacului armat din Copenhaga. Atacatorul a fost arestat
Sursa foto: Unsplash.com

Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul.

Update Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte trei sunt în stare critică în urma atacului armat comis duminică într-un centru comercial dn Copenhaga, anunţă Poliţia daneză.

"Trei persoane au fost ucise în atac. Sunt numeroşi răniţi, dintre care trei sunt în stare critică", a declarat în cursul nopţii de duminică spre luni inspectorul Søren Thomassen, şeful Poliţiei din Copenhaga, citat de postul TV2.

Spitalul Universitar din Copenhaga anunţase anterior că trei persoane au fost spitalizate în urma atacului produs în Mallul Field's, situat în zona Amager din Copenhaga.

Poliţia porneşte de la ipoteza că autorul atacului, un danez în vârstă de 22 de ani care a fost arestat, a acţionat singur. Autorităţile verifică toate ipotezele privind motivul atacului. În momentul arestării, individul, cunoscut cu antecedente penale, avea asupra sa o armă automată şi muniţie.

Presupusul autor al atacului va fi prezentat luni dimineaţă unei instanţe judiciare sub acuzaţia de crime multiple şi tentative de crimă, dar încadrarea provizorie a faptelor s-ar putea modifica în funcţie de avansarea anchetei.

Ministrul danez al Justiţiei, Mattias Tesfaye, a declarat că deocamdată motivul atacului nu a fost stabilit.

Premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, a condamnat vehement atacul, a transmis condoleanţe şi a exprimat empatie. "Danemarca a fost lovită de un atac oribil. Au fost ucişi oameni, iar mulţi alţii au fost răniţi. Sunt afectate familii nevinovate care ieşiseră la cumpărăruri sau la restaurante. Sunt copii, adolescenţi şi adulţi. Le transmit cele mai profunde gânduri celor care au pierdut persoane apropiate, precum şi răniţilor şi rudelor acestora", a declarat premierul Mette Frederiksen.

Update Numeroase persoane au fost ucise sau rănite în urma atacului armat din Copenhaga, iar autorităţile au arestat un suspect şi continuă operaţiunile în mai multe zone pentru capturarea eventualilor complici.

"Atacul s-a soldat cu moartea unor persoane şi rănirea altora", a declarat şeful Poliţiei din Copenhaga, Søren Thomassen, într-o conferinţă de presă. El nu a oferit un bilanţ exact al victimelor.

Update "O persoană a fost arestată în legătură cu atacul comis în centrul comercial. Am mobilizat mulţi agenţi de poliţie în zona atacului şi urmărim atent situaţia", a comunicat Poliţia din Danemarca, prin Twitter.

Mai multe persoane au fost ucise sau rănite după ce un individ a deschis focul în Centrul comercial Field's, situat în zona Amager din Copenhaga.

Autorităţile încearcă să afle motivul atacului armat.

Împușcături la un centru comercial din Copenhaga - poliția daneză

 Poliția daneză a trimis duminică ofițeri la un centru comercial din Copenhaga, după ce a primit informații despre un schimb de focuri, a anunțat instituția într-un mesaj postat pe Twitter și citat de Reuters.

Poliția a anunțat că mai multe persoane au fost lovite de focuri de armă într-un centru comercial din Copenhaga, duminică.

Persoanele aflate în interiorul mall-ului au fost sfătuite să rămână pe loc și să aștepte ajutorul poliției.

Presa locală a publicat imagini care arată polițiști înarmați la fața locului, precum și oameni care ies în fugă din mall.

Cântărețul britanic Harry Styles urma să cânte mai târziu, în cursul serii, într-un spațiu situat la mai puțin de un kilometru și jumătate de mall.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copenhaga