x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În 20 de ani, devenim nemuritori. Omul care va prinde 150 de ani s-a născut deja

În 20 de ani, devenim nemuritori. Omul care va prinde 150 de ani s-a născut deja

de Sînziana Stancu    |    05 Iul 2011   •   21:00
În 20 de ani, devenim  nemuritori. Omul care va prinde 150 de ani s-a născut deja

Pare de necrezut, dar gerontologul britanic Aubrey De Grey afirma ca prima persoana care va trai pana la 150 de ani s-a nascut deja, iar cea care va trai 0 mie de ani se va naste cu siguranta in cel mult 20 de ani. Afirmatiile lui se bazeaza pe faptul ca specialistii vor avea in urmatoarele doua decenii toate mijloacele necesare pentru a "trata' imbatranirea organismului.

In opinia lui De Grey, care este si cercetatorul-sef al unei fundatii consacrate studiilor privind longevitatea, acest lucru va fi posibil in primul rand prin eliminarea tuturor bolilor care afecteaza corpul uman. "Pot spune in momentul de fata ca avem sanse 50/50 de a aduce batranetea sub ceea ce eu numesc ca fiind pragul decisiv al controlului medical in urmatorii 25 de ani sau cam asa ceva, iar cand spun decisiv, ma refer la acel tip de control medical pe care il facem pentru bolile infectioase', a afirmat De Gray, citat de Daily Mail.

El vede in viitor controlul medical obisnuit ca un fel de "operatiune de intretinere' a organismului, care va include terapii genetice, terapii cu celule stem, intarirea si stimularea sistemului imunitar si o serie de alte tehnici medicale avansate, pentru mentinerea in forma a organismului uman.

Cercetatorul britanic care conduce Fundatia SENS (Strategies for Engineered Negligible Senescence) cu sediul in California, al carui cofondator este din 2009, descrie procesul imbatranirii ca fiind fiind o acumulare de-a lungul vietii de diferite tipuri de afectiuni ce uzeaza celulele. "Ideea este sa facem ceea ce s-ar puteaa numi refacerea periodica a celulelor afectate, inainte ca acestea sa fie deteriorate patologic', a mai explicat cercetatorul.

Idea prelungirii vietii omenesti nu este noua, iar cat de mult sau daca aceasta ar putea fi prelungita este inca un subiect controversat. La ora actuala, se adauga in fiecare an cate 3 luni duratei de viata a unui om, potrivit statisticilor, asa ca, indiferent daca vor fi in continuare controverse pe acest subiect, tendinta este clara, a mai afirmat De Grey. Deocamdata, recordul de longevitate este de 122 de ani si apartine unei persoane din Japonia, iar in intreaga lume, in 2010, existau 40.000 de centenari, iar expertii estimeaza ca pana in 2030 ar putea fi 1 milion de centenari.

Dar cercetatorii mai sceptici sustin ca planurile de prelungire a vietii ar putea fi zadarnicite de epidemia de obezitate, care se raspandeste acum si la tarile in curs de dezvoltare, nu numai la economiile puternice din lume.

×