x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Costa Rica sunt cei mai fericiţi oameni din lume

În Costa Rica sunt cei mai fericiţi oameni din lume

06 Iul 2009   •   00:00

Concluzia este rezultatul unui sondaj realizat de o asociaţie ecologistă britanică. Potrivit studiului făcut public de AFP, locuitorii sunt "în armonie" cu mediul înconjurător. Mai mult de 85% dintre locuitori au declarat că sunt "fericiţi să trăiască" în această ţară .



Criteriile pe baza cărora a fost realizat sondajul sunt gradul de satisfacţie a locuitorilor, speranţa de viaţă şi politicile guvernelor locale pentru protejarea mediului înconjurător. Nic Mars, unul dintre autorii acestui sondaj, a delclarat: "În Costa Rica, speranţa de viaţă este de 78,5 ani, iar 85% dintre locuitori se declară fericiţi şi satisfăcuţi de viaţa lor, această ţară aflându-se foarte aproape de a găsi un echilibru între consum şi resursele ei naturale".

Clasamentul întocmit în urma sondajului cuprinde 143 de state. Pe locul doi în acest clasament s-a situat Republica Dominicană, iar locul al treilea a revenit Australiei. Statele Unite s-au clasat pe locul al 114-lea. Ultimul loc în cadrul clasamentului a fost ocupat de Zimbabwe. România s-a aflat pe locul al 70-lea.

×
Subiecte în articol: externe