x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Franţa a fost publicată o lege privind securitatea şi terorismul

În Franţa a fost publicată o lege privind securitatea şi terorismul

de Rador    |    23 Dec 2012   •   11:01
În Franţa a fost publicată o lege privind securitatea şi terorismul
Sursa foto: specialoperations.com

În Franţa a fost publicată astăzi, în Jurnalul Oficial, o lege privind securitatea şi terorismul. Aceasta permite, în esenţă, trimiterea în justiţie a francezilor care comit acte de terorism în străinătate sau care pleacă să se antreneze pentru Jihad.

În baza actului normativ, antrenamentul în numele Jihadului al unui francez, chiar dacă acesta nu a comis niciun act reprobabil în Franţa, ar putea, totuşi, conduce la deferirea lui justiţiei, pentru asociere cu terorişti, pedeapsa într-o astfel de situaţie fiind de zece ani cu închisoarea şi peste 200.000 de euro amendă. Serviciile
franceze de informaţii spun că mai multe zeci de francezi au decis să meargă în zone tribale de la frontiera afgano-pakistaneză, pentru a lupta sau pentru a se antrena. Amintesc că anul acesta, în luna martie, în regiunea oraşului Toulouse, un francez de origine algeriană, Mohamed Merah, a asasinat în numele Jihadului şapte persoane, din care trei erau copii. Ucis de forţele speciale de poliţie în urma unei acţiuni de comando care timp de două zile a ţinut întreaga ţară cu sufletul la gură, Merah era cunoscut ca având la activ mai multe călătorii în străinătate, în special în Afganistan şi Pakistan.

×