x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Japonia oamenii preferă să moară de foame, decât să ceară ajutor social de la stat

În Japonia oamenii preferă să moară de foame, decât să ceară ajutor social de la stat

24 Feb 2012   •   12:30
În Japonia oamenii preferă să moară de foame, decât să ceară ajutor social de la stat

Descoperirea a trei cadavre intr-un apartament din Tokyo, cauza mortii fiind infometarea, a dat nastere unei dezbateri in Japonia privind "mortile singuratice", un fenomen din ce in ce mai intalnit.

"Kudokushi" (moartea singuratica) survine din ce in ce mai des in randul batranilor japonezi, care refuza, insa, sa ceara ajutor. Motivul este rusinea, a cere ajutor, chiar si de la stat, fiind un lucru greu de conceput in a treia cea mai bogata tara a lumii.

In casa unde au fost descoperite cele trei cadavre, despre care se crede ca sunt ale unui cuplu de sexagenari si a fiului lor, electricitatea si gazul fusesera taiate de mai multa vreme.

Toti banii gasiti gasiti in apartament constau in cateva monede, iar autopsia a aratat ca inainte de moarte, trupurile celor trei se aflau in stare avansata de emaciere.

Potrivit ziarului Asahi Shimbun, familia gasita moarta ceruse ajutorul vecinilor, insa au fost refuzati, fiind indemnati, in schimb, sa apeleze la autoritati. Familia a refuzat insa acest lucru.

Potrivit avocatului Takehiro Yoshida, specializat in cazuri sociale, rusinea de a cere ajutor social este foarte mare in randul clientilor sai, multi preferand sa indure saracia, chiar daca acest lucru ii costa viata.

Autoritatile japoneze spun acum ca oamenii nu trebuie sa se sfiasca sa ceara ajutor, campanii similare fiind organizate de mass-media locale.

×
Subiecte în articol: mort de foame japonia saracie japonia