x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Spania, un bărbat care a încercat să omoare un câine a fost condamnat la 8 luni de închisoare

În Spania, un bărbat care a încercat să omoare un câine a fost condamnat la 8 luni de închisoare

de Adriana Oprea-Popescu    |    05 Sep 2013   •   16:23
În Spania, un bărbat care a încercat să omoare un câine a fost condamnat la 8 luni de închisoare
Sursa foto: elmundo.es

În ziua de 16 martie 2013, poliţia din Portugalete, un oraş din nordul Spaniei, a fost sesizată că un individ loveşte un câine cu o rangă de fier. Cel care făcea reclamaţia era vecinul agresorului. Oamenii legii au intervenit imediat şi au găsit animalul plin de sânge, având ambele picioare din faţă legate, cu un laţ, de unul din picioarele din spate. Câinele, un ciobănesc alsacian în vârstă de 12 ani, a fost internat la o clinică veterinară din Bilbao. Era în stare semi-comatoasă, având leziuni grave în zona capului.

Agresorul animalului era chiar stăpânul lui. El le-a spus oamenilor legii că a vrut să omoare câinele, pentru că “era bătrân”. Înainte de a-l lega şi lovi cu ranga, “omul” mersese la o clinică veterinară unde a cerut ca animalul să fie eutanasiat, însă medicii l-au refuzat, pentru că starea de sănătate a câinelui era bună şi nu se impunea această măsură.

Goliat a fost salvat şi adoptat

Agresorul a fost trimis în judecată pentru cruzimi, iar Asociaţia pentru Tratamentul Etic al Animalelor (ATEA)  a cerut judecătorilor să-i aplice pedeapsa maximă prevăzută de lege: 1 an. În faţa instanţei, agresorul şi-a recunoscut vinovăţia, iar cele 12 luni de inchisoare, pe care le primise iniţial, au fost reduse cu o treime.

Agresorul va face 8 luni de închisoare, iar decizia pronunţată ieri de judecători este definitivă. După efectuarea pedepsei, condamnatul, care trebuie să achite şi cheltuielile judiciare, va rămâne cu cazier. Reprezentanţii ATEA s-au declarat mulţumiţi de sentinţa judecătorilor. “Acest lucru, fără îndoială, îi va face pe alţii să se gândească de două ori înainte de a face rău vreunui animal", au declarat ei ziarului “El Mundo”.

Cazul câinelui maltratat în Portugalete a fost intens mediatizat. El a fost botezat “Goliat” şi considerat un simbol al rezistenţei şi curajului. Deşi şansele lui de supravieţuire erau minime, cu ajutorul medicilor veterinari din Bilbao, câinele şi-a revenit şi a fost transferat apoi, într-un adăpost pentru animale. De aici, a fost adoptat de una dintre multele familii care-şi exprimaseră dorinţa de a-l lua acasă.

×