x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă o arestare în scandalul interceptărilor ilegale marca News of the World

Încă o arestare în scandalul interceptărilor ilegale marca News of the World

de Marina Constantinoiu    |    11 Aug 2011   •   12:58

Politia britanica l-a arestat miercuri pe Greg Miskiw, un fost redactor-sef al tabloidului News of the World, banuit de implicare in scandalul interceptarilor telefonice, ceea ce ridica la 12 numarul arestarilor in acest scandal politico-mediatic, relateaza AFP.

Scotland Yard nu a precizat identitatea persoanei arestate, dar, potrivit unei surse politienesti, este vorba despre Miskiw, in varsta de 61 de ani. El este banuit ca a participat la intercetarea de comunicatii telefonice, a precizat sursa citata.

In cursul serii, politia a anuntat ca seful comunicarii, Dick Fedorcio, a fost suspendat. O comisie independenta il banuieste de incalcarea unor norme profesionale, din cauza legaturilor sale cu Neil Wallis, fost redactor-sef adjunct al News of the World, angajat in 2009 de Scotland Yard.

Scandalul a mai provocat pana acum si demisia sefului politiei, Paul Stephenson si a sefului antiterorismului britanic, John Yates. Din cauza acestui scandal, tabloidul News of the World a fost inchis in iulie, fiind acuzat ca ar fi pus sub ascultare 4.000 de persoane in cursul anilor 2000.

Printre persoanele arestate deja in cadrul anchetei figureaza si Andy Coulson, fost redactor-sef al tabloidului si fost director pentru comunicare al premierului David Cameron.

×