x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încă un cutremur la graniţa cu România. Bulgaria, zguduită de un seism cu magnitudinea peste 4

Încă un cutremur la graniţa cu România. Bulgaria, zguduită de un seism cu magnitudinea peste 4

24 Mai 2012   •   05:44
Încă un cutremur la graniţa cu România. Bulgaria, zguduită de un seism cu magnitudinea peste 4

Un nou cutremur cu o magnitudine peste 4 a zguduit capitala bulgara, noaptea trecuta. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, magnitudinea cutremurului a fost 4,3. Institutul pentru Fizica Pamantului din Romania anunta o replica a cutremurului din Bulgaria cu magnitudinea 4,6 pe scara Richter.

Nikolai Milosev, directorului Institutului National pentru Fizica Pamantului de la Sofia, a declarat ca epicentrul a fost nu departe de orasul Pernik din sud-vestul Bulgariei, informeaza Agerpres. Milosev a precizat ca este vorba de o replica a cutremului cu o magnitudine de 5,8 inregistrat tot in aceasta zona marti, in jurul orei 03:00.

Seismul a fost resimtit la Pernik si Sofia, precum si in intregul sud-vest al Bulgariei.

Cutremurul de marti, cel mai puternic care a avut loc pe teritoriul Bulgariei in ultimele opt decenii, nu a facut victime omenesti, ci doar daune materiale limitate, precum si panica in randurile populatiei, acesta fiind resimtit in intreaga Bulgarie si in tarile vecine, inclusiv in sudul Romaniei. Seismologii avertizeaza ca miscarile telurice in urma cutremului de marti vor continua de la o saptamana pana la cateva luni.

×