x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Încălcări grave ale drepturilor omului. Circa 50 de milioane de oameni se află în situații de sclavie modernă

Încălcări grave ale drepturilor omului. Circa 50 de milioane de oameni se află în situații de sclavie modernă

12 Sep 2022   •   17:20
Încălcări grave ale drepturilor omului. Circa 50 de milioane de oameni se află în situații de sclavie modernă

Circa 50 de milioane de oameni de pe planetă sunt obligați să muncească ori să se căsătorească împotriva voinței lor, potrivit unui raport al Organizației Internaționale a Muncii, scrie Reuters.

Astfel că 1 din 150 de oameni este astăzi considerat un sclav modern, motiv pentru care ONU vrea eradicarea sclaviei moderne în următorii 8 ani. Numărul persoanelor victime ale acestei situații a crescut în ultimii ani.

În anul 2021, 27,6 milioane de oameni munceau forțat, dintre care 3,3 milioane erua copii iar 22 de milioane fuseseră căsătoriți forțat. 

În privința muncii forțate, pcirca 54% dintre cazuri sunt la migranți din state dezvoltate. Totodată, femeile și fetele reprezintă peste două treimi dintre persoanele obligate să se căsătorească și 4 din 5 dintre cele exploatate sexual în scop comercial. 

Raportul OIM prezintă soluții pentru scăderea persoanelor aflate în situații de sclavie modernă, printre care: îmbunătăţirea şi aplicarea legilor şi inspecţiilor muncii, încetarea muncii forţate impuse de stat, extinderea protecţiei sociale şi consolidarea protecţiilor legale prin creşterea vârstei legale de căsătorie la 18, fără excepţie. 

×
Subiecte în articol: sclavie moderna