x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiile din Australia provoacă pierderi de miliarde de dolari sectorului turistic

Incendiile din Australia provoacă pierderi de miliarde de dolari sectorului turistic

17 Ian 2020   •   11:41
Incendiile din Australia provoacă pierderi de miliarde de dolari sectorului turistic
Sursa foto: pixabay.com

Incendiile de vegetaţie din Australia vor provoca sectorului turistic local pierderi de cel puţin 4,5 miliarde de dolari australieni (2,70 miliarde euro) până la finele anului, susţine un raport al organizaţiei profesionale Australian Tourism Export Council (ATEC).

În ultimele luni, incendiile de vegetaţie din Australia au pârjolit o suprafaţă de teren aproximativ cât o treime din suprafaţa Germaniei, provocând decesul a 29 de persoane şi distrugând peste 2.000 de locuinţe.

Numărul turiştilor care şi-au rezervat un sejur în Australia a scăzut cu 10% până la 20% de la debutul incendiilor în septembrie 2019, iar această scădere va antrena pierderi de aproximativ 4,5 miliarde de dolari australieni.

"Turişti străini îşi anulează sejururile din cauza îngrijorărilor cu privire la calitatea aerului, securitate şi impactul incendiilor asupra ofertei noastre turistice precum şi din cauza incertitudinii cu privire la timpul de care vom avea nevoie penrtu a ne reveni", a declarat directorul general de la ATEC, Peter Shelley.

Cel puţin 70% din cei 850 de membri ai ATEC au înregistrat anulări semnificative ale călătoriilor în Australia din partea turiştilor străini, a adăugat Peter Shelley. Potrivit acestuia, pieţele unde se înregistrează cele mai mari anulări sunt SUA, Marea Britanie şi Europa. În mod normal, în perioada decembrie-februarie se înregistrează jumătate din rezervările anuale de sejururi venite din aceste pieţe.

În mod normal, turiştii străini aduc 45 de miliarde de dolari pe an economiei Australiei, iar combinat cu turismul intern, această industrie are o valoare de 130 de miliarde de dolari.
"Nu există niciun dubiu că industria noastră va fi afectată", a subliniat Shelley.

Guvernul australian este criticat pentru modul în care a gestionat criza incendiilor şi politica sa în materie de schimbări climatice. Vineri, autorităţile de la Canberra au anunţat un plan de relansare economică de două miliarde de dolari australieni (1,24 miliarde euro). Premierul Scott Morrison a afirmat că acest plan va conţine un stimulent important pentru industria turistică, detaliile urmând să fie dezvăluite în săptămânile următoare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: incendii australia turism