x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 245 de morţi, în incendiul din Brazilia. Bilanţul e în creştere

245 de morţi, în incendiul din Brazilia. Bilanţul e în creştere

27 Ian 2013   •   16:28
245 de morţi, în incendiul din Brazilia. Bilanţul e în creştere
Sursa foto: brazil.frrole.com
UPDATE 16:26Potrivit pompierilor, numărul morţilor se ridică la 245, însă este posibil ca numărătoarea finală să scoată la iveală un număr şi mai mare de persoane decedate în incendiul din clubul de noapte brazilian.

Focul a fost stins, acum fiind scoase cadavrele. Preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff, a întrerupt vizita la summitul CELAC-UE, din Chile, şi se va înapoia cât mai rapid în ţară, a declarat un purtător de cuvânt.

Guvernatorul statului Rio Grande do Sul, Tarso Genro, a declart că este o "duminică tristă" şi că va face tot ce este posibil pentru a clarifica circumstanţele în care incendiul s-a produs. Genro va sosi la faţa locului în câteva ore.

Pompierii de la faţa locului spun că nu s-au mai confruntat niciodată cu o asemenea tragedie, scenele fiind cu atât mai cutremurătoare cu cât vârsta morţilor era foarte fragedă.

Santa Maria este un centru universitar din sudul Braziliei. Se pare că în jur de 500 de tineri erau în club, în momentul incendiului.

Prioritata autorităţilor, la această oră, este identificarea cadavrelor, o operaţiune dificilă, dat fiind că rudele tinerilor, care au venit la faţa locului, sunt greu de stăpânit.

Tragedie in Brazilia

....................

Cel puţin 90 de persoane au murit într-un incendiu care a cuprins, cu puţin timp în urmă, un club de noapte din oraşul brazilian Santa Maria, informează media locale, citate de BBC.

Focul a pornit în momentul în care o trupă care cânta pe scena clubului Kiss a dat startul unui show pirotehnic. Clubul s-a umplut de fum, după ce instalaţia de sunet a luat foc. Se pare că majortiatea victimelor au murit intoxicate.

Cadavrele sunt scoase în momentul de faţă din club.

"Pompierii caută în continuare victimele în interior. Nu putem spune numărul exact de morţi. Oamenii s-au panicat şi s-au călcat în picioare", a declarat şeful pompierilor din oraş, Guido de Melo.

Un reporter local a declarat că acel club de noapte poate găzdui 2.000 de persoane şi că era aproape plin în momentul izbucnirii incendiului. Clubul avea, însă, o singură ieşire, astfel încât pompierii au fost nevoiţă să spargă un zid pentru a scoate oamenii prinşi înăuntru.

Din primele estimări ar fi vorba de minimum 90 de morţi, însă potrivit altor rapoarte ar fi vorba de 130 de persoane decedate. 

×