x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Formaţia care a provocat incendiul în care au murit 231 de oameni povesteşte evenimentele din club

Formaţia care a provocat incendiul în care au murit 231 de oameni povesteşte evenimentele din club

28 Ian 2013   •   16:37
Formaţia care a provocat incendiul în care au murit 231 de oameni povesteşte evenimentele din club

Incendiul din clubul Kiss, din oraşul brazilian Santa Maria, în care au murit 231 de persoane, a fost provocat de o torţă asemănătoare celor folosite de galeriile de fotbal aprinsă de unul dintre vocaliştii trupei Gurizada Fandangueira, pe nume Marcelo de Jesus dos Santos, informează publicaţia Jornal do Brasil.

Astfel de momente pirotehnice sunt comune în spectacolele trupei.

"Localurile în care au loc spectacolele de acest gen trebuie să se asigure că au infrastructura necesară", spune Netto Olivier, unul dintre membrii trupei.

Acesta a povestit că în momentul în care torţa a fost aprinsă, din ea au sărit scântei care au atins izolaţia fonică de pe tavanul clubului. Izolaţia a luat foc imediat, emanând un fum foarte gros şi extrem de toxic.

Membrii trupei au reuşit să iasă din club, mai puţin acordeonistul Danilo Jacques, de 27 de ani, care s-a întors să-şi recupereze instrumentul şi a murit asfixiat.

Poliţia braziliană a anunţat că unul dintre membrii trupei a fost reţinut (nu s-au oferit nume, însă cel mai probabil este vorba de Marcelo de Jesus dos Santos, cel care a aprins fumigena). De asemenea au mai fost reţinuţi unul dintre proprietarii clubului şi şeful echipei de securitate din club. Un al doilea proprietar al localului este căutat.

Poliţia consideră că numărul de morţi a fost atât de mare pentru că clubul Kiss avea o singură ieşire, astfel încât evacuarea s-a produs foarte anevoios.

Primele înmormâtări ale victimelor au avut loc azi. O sărbătoare de mari proporţii care trebuia să aibă loc în Rio de Janeiro cu ocazia rămânerii a 500 de zile până la startul Campionatului Mondial de Fotbal din 2014 a fost contramandată. În Brazila a fost delcarat doliu naţional vreme de trei zile. 

×