x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu de proporţii la o instalaţie chimică din Australia

Incendiu de proporţii la o instalaţie chimică din Australia

16 Sep 2011   •   05:31
Incendiu de proporţii la o instalaţie chimică din Australia

Un incendiu de proportii gigantice s-a produs vineri la o instalatie industriala chimica de la periferia de nord a capitalei australiene Canberra. Pentru moment nu s-au inregistrat victime, relateaza AFP.

Locuitorii au fost treziti de o serie de explozii si au vazut bule de foc proiectandu-se la sute de metri pe cer, potrivit marturiilor obtinute de jurnalisti.

"M-am trezit deoarece casa mea se zguduia", a povestit Lucy Brown pentru Canberra Times. "Initial am crezut ca este un cutremur. Apoi am crezut ca suntem bombardati", a adaugat ea.

Sute de persoane care locuiesc in apropierea zonei au fost evacuate, in timp ce cele care locuiesc pe o raza de zece kilometri au fost rugate sa ramana in locuinte, cu ferestrele inchise.

Drumurile au fost inchise, la fel si scolile din zona.

Incendiul a generat un nor imens de fum, care poate contine fosfagen, un gaz toxic ce poate provoca iritatii ale pielii, ale ochilor si mucoasei nazale, a declarat Autoritatea pentru servicii de urgenta.

Cauzele incendiului la aceasta instalatie chimica nu sunt cunoscuta inca, a adaugat purtatorul de cuvant al Autoritatii pentru servicii de urgenta. <p><a href="http://video.dailytelegraph.com.au/2130998415/Factory-inferno" _mce_href="http://video.dailytelegraph.com.au/2130998415/Factory-inferno">VIDEO: Factory inferno</a></p>

×